Cultuur, Natuur en vooral Vogels


Cuba, 16 Dagen

Reiscode: Vogelreis

Een 16-daagse rondreis door Cuba die begint en eindigt in de hoofdstad Havana. Na een kort verblijf in deze prachtige koloniale stad, begint een tour per huurauto die dwars door de natuur slingert door de verschillende natuurreservaten, parken, moerassen en oude plantages. Deels onder deskundige leiding, deel op eigen kracht kunnen vogelkijktochten ondernomen worden. De natuurreis wordt onderbroken door een bezoek aan Trinidad, een stad gesticht door de Spanjaarden in 1514, die nu na 500 jaar nog steeds dezelfde sfeer oproept als destijds. Op de terugweg naar Havana wordt de stad Santa Clara gepasseerd waar een bezoek mogelijk is aan het mooie mausoleum van Che Quevara. Overnacting in (vaak koloniale) prima hotels.

Hoogtepunten: Havana, natuurreservaat Las Terrazas, La Guira National Park, Peninsula de Zapata,Hatiguanco Rivier, Las Salinas, Trinidad, La Sierra Escambraye.

Dag 1 en 2
Havana, voor een bezoek aan de oude binnenstad, Havana Vieja en de cultuur-historische bijzonderheden en vooral genieten van de muziek die overal opklinkt.

Dag 3, 4, 5 en 6
Per huurauto naar de Sierra Rosario om rond te trekken in het Natuurreservaat Las Terrazas en het Nationale Park la Guira. Daar begeleiden of onbegeleide vogelkijktochten, bezoek aan de oude koffieplantages of een bad in het gezonde mineraalrijke water van de Rio San Juan.

Dag 7, 8 en 9
De tocht voert verder naar het grootste moerasreservaat van de Caribe: de Peninsula de Zapata, het rijkste vogelgebied in Cuba met soorten die alleen maar hier voorkomen. In het reservaat bevindt zich ook het gebied Las Salinas, waar trekvogels van twee continenten elkaar ontmoeten.

Dag 10, 11 en 12
Bezoek aan de stad Trinidad die door de Unesco is uitgeroepen als werelderfgoed. Vandaar trips naar de Sierra Escambraye voor trekkings om vogels te speuren langs de Curva de Juana Trail, in het Natuurpark Javiara en El Cubano.

Dag 13, 14
Van Trinidad via Santa Clara, de stad van Che Quevara, terug naar Havana

Dag 15
Uitvliegen

Dag 16
Thuiskomen

Prijs op aanvraag
Bekijk uitgebreide landinformatie van Cuba

Aanvraag reisprogramma


Dhr./mw. *
E-mail *
Telefoon: *
Bestemming:
Reiscode:
Reisperiode:
Aantal personen:
Opmerkingen en/of vragen:
 
Voorkeur voor land:
Type de volgende code over:*
 
   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl