A la carte Chili REIS OP MAAT GEMAAKT


Chili

Reiscode: Chili a la carte

Chili is bekend om zijn chilipepers en zijn heerlijke wijnen. Een mooi begin van een reis is een verblijf in het wijngebied Maipo Valley, op slechts anderhalf uur rijden van de hoofdstad Santiago. Hier kan men genieten van de schone berglucht en de mooie uitzichten op de glooiende velden, al dan niet genietend van een echte Chileense 'vinho tinto'.

Het uitgestrekte land kent een wisselend landschap met vele klimaten. Van de Atamaca woestijn in het noorden, de droogste ter wereld, tot Pathogenie in het zuiden met zijn besneeuwde bergtoppen en bevolkt door onder andere de pinguïns. In de Atamaca woestijn zijn excursies te ondernemen naar de Valley of the Moon, waar de zonsondergang voor een kleurenspektakel zorgt terwijl de maan langzaam opkomt en de temperatuur in rap tempo daalt. In het hart van deze gortdroge woestijn ligt het sfeervolle San Pedro met nog een 17e eeuwse kerk en een interessant anthropologisch museum met vondsten uit een ver verleden eens toebehorend aan de voorouders van de huidige bevolking.

Centraal Chili is prima te ontdekken per huurauto, slingerend langs vulkaantoppen, uitgestrekte vlakke meren, bijvoorbeeld het Calafquen meer en pittoreske dorpjes, te denken valt aan Panguipulli. In dit gebied ligt ook het rommelige, maar wel gezellige stadje Pucon. De meeste reizigers komen hier naar toe voor maar één ding en dat is de beklimming van de vulkaan Villarica. Een pittige tocht van zo'n acht uur heen en terug.

In het zuiden van Chili op Vuurland ligt Punta Arenas, eens een drukke en welvarende Havenstad. Daar kwam verandering in met de bouw van het Panama kanaal. Het is de zuidelijkste stad van Chili met gekleurde huisjes, romantische parken en een hoop geschiedenis. De naam Vuurland is gegeven door Ferdinand Magellaan (1480 - 1521) die het land zo noemde omdat hij daar vuren zag branden. In de straat van Magellaan ligt het pinguïn-eiland, leuk om naar toe te varen vanuit Punta Arenas.

Op 4000 km buiten Chili ligt het beroemde Paaseiland, per vlucht te bereiken vanuit Santiago. Het is éen van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld, maar wel wereldberoemd om de hele grote mysterieuze beelden die het eiland rijk is.

Angeli Travel organiseert zelfs reizen naar dit bijzondere en bijzonder afgelegen eiland. Uiteraard samen met een prachtige rondreis door fascinerend Chili.
Bekijk uitgebreide landinformatie van Chili

Aanvraag reisprogramma


Dhr./mw. *
E-mail *
Telefoon: *
Bestemming:
Reiscode:
Reisperiode:
Aantal personen:
Opmerkingen en/of vragen:
 
Voorkeur voor land:
Type de volgende code over:*
 
   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl