A la carte Brazilië REIS OP MAAT GEMAAKT


Brazilië

Reiscode: Brazilië a la carte

Wie aan Brazilië denkt, denkt vast aan carnaval, aan Rio, de Copacabana en de 'the Girl from Ipanema'. Rio de Janeiro is niet een stad die je bezoekt om musea te bekijken, maar om te genieten van het bruisende leven op straat, de beroemde stranden en gezellige boulevards. Boven de stad op de berg Corcovado staat het 38 meter hoge Christusbeeld met wijdopen armen dit alles gade te slaan.

Op het drielandenpunt van Brazilië, Argentinië en Paraguay liggen de watervallen van Iguazu, de grootste en meest spectaculaire watervallen van Zuid-Amerika. De Braziliaanse kant met zijn 'garganta del diablo' (de duivelsstrot) is heel woest. Het water stort zich met donderend geraas en gebrul naar beneden en horen en zien vergaat je. De Argentijnse kant is juist heel lieflijk met talloze hoge, brede, smalle en wijdse watervallen gelokaliseerd in een dicht regenwoud.

Aan de oostkust van Brazilië liggen kilometers lange stranden. Het strand van Bahia staat bekend als het schildpadstrand. Hier leggen de reuze schildpadden 's nachts hun eieren en eveneens 's nachts kun je de kleine schildpadjes uit het zand zien opduiken en aan de gevaarlijke tocht beginnen richting de zee. Voor de kust van Bahia liggen enkele 'blote voeten' eilanden, waar het heerlijk genieten is van alleen maar zon, zee en strand.

In centraal Brazilië, diep in het oerwoud, klinken alleen de geluiden van de jungle. Een prima plek om tot rust te komen, een trekking te maken door het bos, op Piranha's te vissen in de Amazone of op bezoek te gaan bij een Indianendorp. Op de Amazone worden boottochten georganiseerd, zelfs 's nachts om te speuren naar de Kaaimannen. Naast de Amazone is de Pantanai een zeer geschikt moeras- en junglegebied om op zoek te gaan naar dierenleven op, in en rond het water.

Eveneens in de binnenlanden is een uitgestrekt natuurgebied, de Chapada Diamantina geheten. Vooral geliefd bij de Brazilianen zelf om het prettige klimaat, de relaxte sfeer en de heerlijke wandelingen. Er zijn trektochten mogelijk van meerdere dagen die vanuit het stadje Lencois, eens woonplaats van goud- en diamantzoekers, georganiseerd worden.

Brazilië heeft veel te bieden op het gebied van natuur, strand, avontuur en het mondaine leven. Er valt dus veel te genieten in het land tijdens een reis speciaal voor u op maat gemaakt door Angeli Travel.


Bekijk uitgebreide landinformatie van Brazilië

Aanvraag reisprogramma


Dhr./mw. *
E-mail *
Telefoon: *
Bestemming:
Reiscode:
Reisperiode:
Aantal personen:
Opmerkingen en/of vragen:
 
Voorkeur voor land:
Type de volgende code over:*
 
   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl