Angeli van de Kerkhof

Angeli van de Kerkhof


De eigenaresse van Angeli Travel heeft vele jaren veel reizen door Europa, Noord en Zuid Amerika, Azië en Midden Oosten, Australia en Nieuw Zeeland gemaakt maar haar favoriete continent werd Afrika. Angeli verbleef 12 jaar in verschillende Afrikaanse landen. Nog bezoekt ze minstens 1x per jaar een Afrikaans land. Ze werkte een hele tijd in Afrika als reisleidster/chauffeur voor de bekende Deense ontdekkingsreiziger Jorgen Bitch. Ze maakte in 1990 voor het wereld natuurfonds een 1000 km lange kameeltrektocht door noord Kenia. Iedere km werd voor Fl 250,00 (€113,45) verkocht en kwam ten goede aan de neushoorns in Kenia. Angeli is één van de weinige vrouwen die alleen of met groepjes, zelf achter het stuur van een truck of terreinwagen zittend, meerdere malen dwars door Afrika van noord naar zuid en van oost naar west heeft gereisd over stoffige en vaak moeilijke pistes. Voor 1985 begon ze met een eigen reisorganisatie genaamd Angeli Safari en vanaf 1985 starte ze in Nederland haar eigen reisorganisatie met de naam; Angeli Travel, wat tegenwoordig gespecialiseerd is in Afrika en Latijns-Amerika, Azie, en het Midden Oosten.

In 2015 begonnen Angeli en dochter Bouke van Dijk, met het bedrijf "Angeli Tours Holland" en ontvangen ze gasten uit vele landen van de wereld voor rondreizen door Nederland en andere Europesche landen

De naam Angeli betekent water naar de zon dragen, een teken van leven wat altijd weer terug te vinden is op al haar reizen die ze aanbiedt.

Bouke van Dijk

Bouke van Dijk


Bouke is de jongste telg van het Angeli Travel team. Bouke is geboren op 28-07-1991 en begon al met reizen toen ze nog in de wieg lag. Ze is de dochter van Angeli van de Kerkhof en haar moeder neemt haar overal mee naar toe. Zo begon ze als een klein ongeboren kind samen met haar moeder in 1990 aan de kameeltocht door Kenia en werd ze een week na haar geboorte al mee op reis genomen. Egypte werd de eerste grote reis waar ze de harten veroverden van de locale bevolking. De landen Marokko, Ethiopie, Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibie, Lesotho, Swaziland en Zuid Afrika werden en worden nog steeds vaak door Bouke bezocht. Maar ook veel landen in Azie en Zuid Amerika zijn haar favorieten geworden. Ze verblijft ook graag op exotische eilanden. Bouke beklom op 10 jarige leeftijd samen met haar moeder de Kilimanjaro en behaalde als jongste kind de top van deze grootste berg van Afrika. Bouke en Angeli maken nog steeds enorm veel reizen en beleven veel avonturen. Ze hebben beide een passie voor duiken en fotografie. De foto's op de website zijn dan ook allemaal gemaakt door moeder en dochter en geplaatst door Bouke. Ze verricht de nodige werkzaamheden op kantoor zoals het maken van powerpoints.

Anne Doorn

Anne Doorn


Anne verzorgt reizen naar Latijns Amerika. De 2-jarige toeristische Notka opleiding in Amersfoort sloot zij in 1994 af met een stage bij Angeli Travel. Angeli en Anne klikten zo goed dat zij na haar diploma-uitreiking Angeli achterna reisde naar Zuid Afrika om daar de Indaba beurs in Durban te bezoeken en dit af te sluiten met een rondreis door Zuid Afrika. Sindsdien is het reizen niet meer weg te denken bij Anne en besloot ze om de tweede wereldtaal, Spaans, te gaan leren in Spanje. 9 maanden verbleef ze in dit zonnige land en het Spaans kreeg ze behoorlijk goed onder de knie en spreekt het tot op de dag van vandaag vloeiend. Vervolgens vertrok Anne voor 6 weken naar Zimbabwe voordat ze haar NHTV diploma binnenhaalde. Deze jonge globetrotter vertrok vervolgens voor 8 maanden naar Peru. Het werken in de reiswereld en het wonen in Peru beviel haar erg goed maar ook de vele reizen die ze door dit fascinerende land maakte. Terug in Nederland begon ze in 1997 bij Angeli Travel te werken.
Samen met Angeli maakte, en maken ze nog steeds, vele reizen door Afrika en Zuid Amerika. Twee dikke vriendinnen die samen bewust de wereld aan kunnen en hiervan optimaal genieten. Het reizen en ervaringen opdoen van andere culturen trekt Anne tot op de dag van vandaag enorm aan en in de laatste tien jaar bezocht ze veel landen en veel van de landen regelmatig zoals o.a. Argentinie, Bolivia, Botswana, Brazilië, Cambodja, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Ethiopië, Kaap Verdische Eilanden, Kenia, Madagaskar, Mauritius, Marokko, Mexico, Nicaragua, Panama, Peru, Reunion, Rodrigues, Rwanda, Singapore, Swaziland, Thailand, Venezuela, Zambia, Zanzibar, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Tevens heeft zij in 2008/2009 in Argentinie gewoond en gewerkt. Haar enthousiasme en enorme reiservaringen brengt ze met veel liefde over aan de klanten van Angeli Travel en veel mooie reizen zijn doordoor op deze manier door Anne in elkaar gezet.

Mieke Huigen

Mieke Huigen


Meer dan 15 jaar heeft Mieke Angeli Travel ondersteund als adviseur bij het voorbereiden en plannen van nieuwe reizen op de website. Mieke en Angeli hebben ruim 20 jaar samen over de aardbol gereisd tot zij op 13 mei 2011 een ongeluk krijgen in het plaatsje Nangoma in Zambia. Plotseling stak een klein meisje de weg over waardoor de chauffeur heftig moest remmen. De wagen schoot van de weg en ging vele malen over de kop.
Angeli heeft het ongeluk overleefd maar Mieke is ter plaatse overleden.

Lieve Mieke

Met je hand in de mijne
voelde ik het leven uit je verdwijnen
en viel mijn wereld van geluk
plotseling helemaal stuk

Het is zo snel gebeurd
het heeft mijn hart verscheurd
ik kan je nu alleen nog schrijven
dat je altijd in mijn gedachten zal blijven

Mijn hart zal je dragen
Je hoeft het niet eens te vragen
en er komt ooit een dag
dat ik weer met je mee mag

Je vriendin
Angeli

Angeli heeft in de plaats Nangoma nu een ziekenhuis.
In 2016 ook een kinderziekenhuis.
Jaarlijks gaat ze met vrijwilligers naar Nangoma om samen met de locale bevolking te werken in en aan het ziekenhuis en in de groentetuinen rondom het ziekenhuis wat ze heeft aangelegd. Dit als herdenking aan haar vriendin Mieke

Margaret Storm

Margaret Storm


Margaret is het jongste en tevens het oudste lid van het Angeli Travel Team. Zij groeide op aan de Nederlandse kust waar zij als kleuter al eindeloos over de zee staarde. De horizon... wat zou daar achter liggen? Op haar 21ste verjaardag solliciteerde zij bij de KLM naar een 'loopbaan op hoog niveau' en werd stewardess. Nu, met ruim 30 jaar ervaring in de lucht en meer vlieguren dan de kip die ze aan boord serveren, heeft zij haar horizon aanzienlijk verbreed en de wereld wijd en zijd verkend.

Tijdens het vliegen studeerde zij Klinische Psychologie en richtte met haar toenmalige echtgenoot de BoertienGroep op. Daarbij specialiseerde zij zich in het geven van trainingen in de communicatieve, schriftelijke en managementvaardigheden.

Ondanks het boeiende bedrijfsleven, bleef die horizon trekken en heeft ze steeds veel gereisd naar bekende en onbekende bestemmingen 'all over the world'. Naast de continenten Afrika, Zuid-Amerika en Azië, concentreert zij zich bij Angeli Travel op de Arabische Culturen uit 1001 nacht, de tropische eilanden en de cruises vooral in het Caribisch gebied.

Inmiddels heeft zij een nieuwe stap gezet om de horizon te verbreden en studeert nu Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden. In de toekomst hoopt zij bijzondere cultuurreizen op te zetten en deze te begeleiden.

Irena Jerabkova

Irena Jerabkova


Irena Jerabkova en Angeli hebben elkaar in Zuid Amerika leren kennen. Irena is een Tsjechische dame, geboren in Praag op 03 december 1980 en ze werkte 12 jaar in Praag voor een reisorganisatie voordat ze met Angeli Travel samen begon te werken.

Vele landen in Zuid Amerika heeft ze meerdere malen bezocht en die ze daardoor nu ook heel goed kent. Ze spreekt vloeiend Spaans en leert de Portugese taal. Ze is een zeer sportieve vrouw die van wandelen houdt waardoor ook het eiland La Reunion in Afrika onder haar hoede valt omdat ze dit eiland goed kent en al verschillende " trekkingen" heeft gemaakt.

Irena's en Angeli hebben nu samen een kantoor, gevestigd dichtbij de grote stad Praag waar de reizen van Angeli Travel worden verkocht. Angeli en Irena reizen over en weer tussen Laren en Praag om alles in goede banen te lijden.

Hun gezamenlijke kennis maakt het dat er mooie reizen georganiseerd worden voor de Tsjechische en Nederlandse bevolking

Huiting Wan

Huiting Wan


Huiting is geboren in 1983 en opgegroeid in Jiujiang, in de provincie Jiangxi, Volksrepubliek China.
Jiujiang ligt aan de voet van Lu mountain, een bekend nationaal park dat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. In Lu mountain vonden na de Tweede Wereldoorlog de vredesbesprekingen plaats tussen de Kwomintang en de communisten. Door de ligging aan de Jangtse rivier is Jiujiang een belangrijke doorvoerhaven in het midden van China. Als klein meisje bracht Huiting haar vrije tijd vooral door met zwemmen in de Jangtse rivier en het beklimmen van de Lu mountain. Hiermee was de kiem gelegd voor haar grootste passie: reizen.
Na haar middelbare school vertrok Huiting naar Nanchang om computerwetenschappen aan de Nanchang University te studeren. Nanchang wordt beschouwd als de plaats waar het Chinese Volksbevrijdingsleger is ontstaan. Na haar studie werkte Huiting in Shenzhen bij de computerfabrikant Lenovo.
Vanaf 2006 reist Huiting door China (Beijing, Shanghai, Suzhou, Xi'an, Hangzhou, Sichuan, Yunnan, Xiangmen, Hainan, Guilin, Hong Kong, Macau, etc.) en Zuidoost-Aziatische landen (Thailand, Maleisië en Singapore).
Tijdens een reis naar Dubai in 2008 ontmoette zij haar Nederlandse echtgenoot. In hetzelfde jaar vestigt zij zich in Blaricum, Nederland. Samen met haar man heeft zij veel binnen West Europa gereisd. Huiting is vooral gecharmeerd van Parijs, Barcelona, Rome, Milaan en de Scandinavische hoofdsteden.
In Amsterdam heeft Huiting International Business and Management Studies aan de HES gestudeerd. Na haar studie heeft zij gewerkt als personal assistant van de burgemeester van Laren. Huiting werkt verder sinds 2009 als zelfstandige vertaler en docent Mandarijn aan de Chinese School in Utrecht. In 2014 werd Huiting door Angeli gevraagd om reizen naar Aziatische landen te organiseren.
Met een goede beheersing van de Nederlandse taal en begrip van de Nederlandse cultuur wil Huiting een bijdrage leveren aan de uitwisseling van cultuur en economie tussen Europa en Azië. Daarom specialiseert zij zich in cultuurreizen en congressen.
祝大家一路顺风!

Marja Ringeling

Marja RingelingMarja Ringeling heeft sinds mei 2009 een eigen praktijk in natuurlijke geneeswijzen met een diepgaande interesse in de bio-energetische geneeswijze, kwantum fysica en de werking van resonantie en magnetische velden.

Inzicht in een gezonde(re) leefwijze, kunnen het genezingsproces aanzienlijk versnellen.


Angeli Travel organiseert ieder jaar een gezondheidsreis in samenwerking met Marja Ringeling die begeleid worden door haar persoonlijk naar verschillende uithoeken over de wereld.

Reizen kunnen bestaan uit:
lezingen over gezondheid, detox, yoga, meditatie, kooklessen, ontspannend zwemmen, wandelen, massages etc
Evert  Jakobs

Evert Jakobs


Evert raakte ruim 20 jaar geleden verliefd op Afrika en met een kleine voorkeur Oost Afrika. Hij organiseerde en combineerde met veel plezier safari's met golf in Kenia, tot hij een bezoek bracht aan Rwanda en hij in de ban van dat land en de gorilla's raakte.
Zijn interesse werd breder en ging ook uit naar landen zoals DR Congo en Uganda, want ook daar zijn die reuzen onder de apen te vinden. Hij begon, samen met partners, zijn eigen tour operator bedrijf in Rwanda.
Hij bouwde informatieve websites, zoals o.a. enjoyrwanda.info, enjoyuganda.info, enjoycongo.info, online reis gidsen, met als doel Oost Afrika onder de aandacht van een breed publiek te brengen, als een prachtige vakantie bestemming in Afrika en zette zich intussen in voor een paar weeshuizen en hulporganisaties in die landen.
Hij vertegenwoordigde elk jaar zijn bedrijf en Rwanda op vakantie beurzen in Londen, Berlijn en Utrecht, waar de bezoekers met veel plezier naar zijn verhalen luisterden en waar hij met zijn Rwanda collega's de nodige waarderingen in de wacht sleepte voor het design van de Rwanda stand.

In 2014, intussen veel ervaring rijker, bereikte hij de pensioengerechtigde leeftijd. Hij dacht dat hij het wat rustiger aan wilde gaan doen en stopte met zijn bedrijf. Maar Afrika bleef kriebelen en hij was zoekende hoe hij nog steeds van zijn passie kon genieten en hoe hij deze met anderen zou kunnen delen.
Tijdens de vakantiebeurs van 2016, kwam de oplossing. Jij gaat voor Angeli Travel de landen Rwanda, DR Congo en Uganda promoten en aanbieden. Het was een idee waar al vaker over gesproken was, maar waar het nooit van was gekomen.
Angeli en Angeli Travel was voor hem de verpersoonlijking van Afrika en hij is dus weer terug bij zijn passie.
Met zijn uitgebreide kennissen en vriendenkring in Rwanda, DR Congo en Uganda kan hij samen met u en hen prachtige reizen in deze landen samenstellen, met die toch wel unieke ontmoeting met de berg gorilla's, als één van de hoogtepunten van uw reis. Maar mocht u daar geen warm gevoel aan overhouden, wat dacht u dan van een hike naar een werkende vulkaan, of u verbazen over de rust en schoonheid van de landschappen waar u doortrekt met uw gids/chauffeur op weg naar uw volgende (wildpark) bestemming.
En voor hen die dat het leuk vinden: Wie kan zeggen dat hij 18 holes heeft gespeeld in Kigali, de hoofdstad van Rwanda, na, of voor een bezoek aan de berg gorilla's?
U misschien? Binnenkort?

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl